Teknik är kul

I fredags hölls den årliga Näringslivsdagen i Värnamo. Det är Stiftelsen Forum Finnveden som arrangerar. Det kombinerades i år med att Värnamo företagarförening firar 100 år.  Grattis!

Under Näringslivsdagen delas två stycken priser ut. Dessa är Årets företagsrookie, till någon som introducerat ett nytt företag, ny tjänst eller produkt på marknaden som kännetecknas av nytänkande och originalitet, samt Nothinplaketten, en utmärkelse för framgångsrikt och berömvärt företagande i regionen. Stort grattis till vinnarna 2012 som är:

Årets Företagsrookie, Digilär.se – Stellan Wigh och Mikael Wahss.
Interaktiva läromedel.

Nothinplaketten, Hörle Automatic AB – Anders Magnusson.
Rör och skärande bearbetning samt trygg Asienhandel.

Visst är det häftigt att vår bygd kan ha sådan bredd på företagandet. Tjänster och produkter. Virtuellt och verkligt. Men ändå finns det en kärna hos båda vinnarna som vår region är känd för, teknik och entreprenörskap. Båda vinnarna står verkligen för det.

”Teknik är kul. Maskiner är kul.” Det uttrycker Anders Magnusson under intervjun på scenen. Så härligt att höra. Önskade att salen var full med ungdomar som blev smittade av hans entusiasm. Och att det är kul med teknik är precis det Digilär spelar på när de väljer att göra ett interaktivt läromedel.

”Lyssna!” Är vad Anders Magnusson säger är viktigast i ledarskapet för att driva utvecklingen på Hörle Automatic. Så klokt. Precis så tänker vi här på Campus. Vi lyssnar av näringarna som finns i regionen idag. Vi lyssnar och spejar in i framtiden för att se vilka näringar som finns runt hörnet. Campus Värnamo hjälper till med eftergymnasial utbildning och kompetensutveckning både för idag och imorgon.

Nu låter vi oss alla inspireras av årets vinnare och fortsätter bygga en ännu starkare region. Nu kör vi.

Om Niclas Stensson

Jobbar som utvecklingsstrateg på Campius Värnamo med uppdraget att utveckla Yrkeshögskoleutbildningar, uppdragsutbildning och att omvärldsbevaka. Kort sagt det är mig du, som jobbar i näringslivet, tar kontakt med för att diskutera idéer kring kompetenshöjning, fortbildning, nätverk eller annan utbildning.
Detta inlägg publicerades i Näringsliv och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar