Noga och nära experterna

Hur lång är en meter, exakt alltså? Hur noga kan man mäta temperatur? Hur mycket lättare blir man om man väger sig på andra våningen i stället för första? Hur gör man för att lura volymmätaren på mackens bensinpump?

sp_studiebesök

Här kalibreras ”metern” med hjälp av laser. Fler foton hittar du via länken längst ner i inlägget.

Detta var några av de frågor och funderingar som dök upp då studenterna på utbildningen  3D-teknik för effektiv produktion besökte Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (fd Statens Provningsanstalt) i Borås. Besöket var en del i kursen Kvalitet- och miljöledningssystem, och avsikten var att få en inblick i det kalibreringssystem som krävs för att säkerställa noggrannheten på den mätutrustning som används i en modern tillverkningsindustri.

Precis så här vill vi jobba, nära de som är experter. Förutom att vi tar fram utbildningar i nära samarbete med företag och branscher, har företagsförlagda projekt av olika slag så kopplar vi studiebesök till undervisningen.

På onsdag är det dags för ytterligare ett studiebesök då hos Sapa i Vetlanda. Studenter från utbildningen 3D-teknik åker dit för att lära mer om tillverkningsmetoder och konstruktionsmaterial. Håll utkik på vår Facebooksida efter fonton från det besöket.

Om Niclas Stensson

Jobbar som utvecklingsstrateg på Campius Värnamo med uppdraget att utveckla Yrkeshögskoleutbildningar, uppdragsutbildning och att omvärldsbevaka. Kort sagt det är mig du, som jobbar i näringslivet, tar kontakt med för att diskutera idéer kring kompetenshöjning, fortbildning, nätverk eller annan utbildning.
Detta inlägg publicerades i Campus Värnamo, Näringsliv, Yrkeshögskolan och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar