3D-studenter bygger kunskap

SAPA-besok

3D-studenterna nyfikna och intresserade.

Vad har masten på en segelbåt gemensamt med bränsleinsprutningsröret på en Volvo och en flasköppnare? Jo, alla tillverkas från en strängsprutad aluminiumstång. Ett intressant studiebesök för 3D-studenter kopplat till kurserna.

För att få en förståelse för egenskaperna hos aluminium gjorde 3D-studenterna ett besök på SAPA i Vetlanda. Många olika sätt att bygga in olika funktioner i en detalj vid strängsprutning demonstrerades också. En kort sammanfattning av besöket blev att det som begränsar konstruktören mest är fantasin när det gäller möjligheterna vid strängsprutning.

SAPA_simulering

Klicka på bilden för att se simulering.

Tack SAPA för att ni ställer och bidrar med er kunskap och kompetens till våra studenter. Ni och alla företag som stöttar är en av anledningarna till att 85% av studenterna som tog examen 2012 har arbete eller valt att studera det tredje året.

Om Niclas Stensson

Jobbar som utvecklingsstrateg på Campius Värnamo med uppdraget att utveckla Yrkeshögskoleutbildningar, uppdragsutbildning och att omvärldsbevaka. Kort sagt det är mig du, som jobbar i näringslivet, tar kontakt med för att diskutera idéer kring kompetenshöjning, fortbildning, nätverk eller annan utbildning.
Detta inlägg publicerades i Campus Värnamo, Näringsliv och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar